Genomics fora vaak onderzocht

Genomics is een vak genetica, die recombinant DNA, DNA sequencing methoden en bioinformatica geldt sequentie verzamelen en analyseren van de functie en de structuur van genomen (de complete set van DNA in een cel van een organisme). Het veld omvat inspanningen om de gehele DNA-sequentie van organismen en gedetailleerde genetische mapping bepalen. Het gebied omvat ook studies van intragenomische fenomenen zoals heterosis, epistase, pleiotropie en andere interacties tussen loci en allelen in het genoom. In tegenstelling, het onderzoek van de rollen en functies van een enkel gen is een primaire focus van de moleculaire biologie of genetica en is een gemeenschappelijk onderwerp van het moderne medisch en biologisch onderzoek. Onderzoek van enkele genen valt niet in de definitie van genomics, tenzij het ​​doel van deze genetische, weg, en functionele informatie analyse is om het effect toe te lichten op, in de plaats, en de respons op netwerken van de hele genoom’s. Naast zijn werk over de aminozuursequentie van insuline, Frederick Sanger en zijn collega’s een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van DNA sequencing technieken die de instelling van uitgebreide genoom projecten ingeschakeld. In 1975, hij en Alan Coulson publiceerde een sequencing procedure met behulp van DNA-polymerase met radioactief gemerkt nucleotiden dat hij de plus-en min-techniek. Dit betrof twee nauw verwante methoden die korte oligonucleotiden gegenereerd met gedefinieerde 3 ‘uiteinden. Deze kunnen worden gefractioneerd door elektroforese op een polyacrylamide gel en gevisualiseerd met behulp van autoradiografie. De procedure zou volgorde tot 80 nucleotiden in een keer en was een grote verbetering ten opzichte van wat zijn voorgegaan, maar was nog steeds erg moeizaam. Niettemin in 1977 zijn groep kon sequentie meeste 5386 nucleotiden van het enkelstrengs bacteriofaag φX174, afsluiting van de eerste volledig gesequenced DNA-genoom.

Leave a Reply